For producenter

Ansøgnings- og godkendelsesproces

Læs om ansøgnings- og godkendelsesprocessen, hvis I ønsker at få mærket jeres produkter.

ansøg asthma allergy nordic allergi

Hvis I ønsker at få mærket jeres produkter med Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic, er første skridt at underskrive en samarbejdskontrakt med os. Kontrakten sikrer rammerne for vores fremtidige samarbejde. Den skal være på plads, inden I kan ansøge om at få konkrete produkter deklareret. Vores kontrakt er fast og ens for alle.

Skriv kontrakt med os her.

Herefter anbefaler vi, at I grundigt gennemlæser vores kriterier for det gældende produkt. Det vil spare jer tid, når I skal samle dokumentation til selve ansøgningen. I kan også bruge vores database, Kemilex, til at få overblik over de stoffer vi allerede har vurderet.

Gratis introduktionsmøde

Overvejer I at få jeres produkter certificeret hos os? Har I brug for mere information om processen, relevante kriterier, strategi, priser eller tidsestimater? Så book en gratis introduktion til certificering med en af vores eksperter.

Husk, altid at konsultere de specifikke produktkriterier før mødet. På den måde kan vi give jer det bedste indblik i udgifter, fordele og den service vi bistår med.

Kontakt os her

Til introduktionsmødet gennemgår vi de ansøgningstyper, der er relevante for jeres virksomhed. Vi vender også spørgsmål til eksempelvis kriterier og fortrolighed.

Vi præsenterer også en række værktøjer, som kan hjælpe jer med det praktiske i at ansøge.

Hvis I vælger at skrive kontrakt med os, får I adgang til vores informationsportal. Her kan i få løbende vejledning og få adgang til vores mange værktøjer og hjælpedokumenter.

Krav som går på tværs af alle produktgrupper:

  • Stoffer, som indebærer en særlig risiko for kontaktallergi, er ikke tilladt i produkter med vores mærke.
  • Vi skal kende alle produktets indholdsstoffer. Det inkluderer også indholdsstoffer i produktets råvarer, samt eventuelle produktionskemikalier.
  • Vi kræver artwork til godkendelse inden certificering af produktet.
  • Alle certificeringer er omfattet af en efterkontrol, læs mere her.
  • Vi kan kræve, at I indsender fysiske eksemplarer af jeres produkter. Dette vil kun være nødvendigt i få tilfælde.

I forbindelse med vurdering af jeres ansøgning kan det være nødvendigt at indhente fortrolige informationer fra jeres råvareleverandører og deres underleverandører. Vi kan skrive fortrolighedserklæring med dem, hvis behovet opstår.

Vi vurderer ikke om et produkt lever op til relevante nationale eller regionale lovgivninger i de lande produktet markedsføres i. Vi vurderer heller ikke effektiviteten af produkter.

Andre certificeringer, standarder eller statements om overholdelse af nationale love og regler er ikke relevant dokumentation. Sikkerhedsdatablade og tekniske datablade er heller ikke tilstrækkelig dokumentation, men kan være et fint supplement.

Vores krav til test handler kun om at dokumentere tilstedeværelse eller fravær af ingredienser og det præcise indhold, også over tid. Det kan resultere i krav til test for mulige urenheder i råvarer eller det endelige produkt. Denne type krav opstår, hvis informationer om råvarer eller kemiske stoffer i produktionen giver grund til at tro, at produktet indeholder urenheder, der udgør en allergirisiko. Derudover kan der være krav om test som en del af kriterierne, f.eks. for spray produkter.

Vi accepterer ikke testning af produkter som dokumentation for en allergirisiko. Det omfatter lappetest eller dyretest.

Er I nysgerrige på udgifterne forbundet med at være kunde?

Læs mere om vores priser her.