Forbrugere

Om Allergimærkningen

Vores allergimærkning er din tryghed.

Astma-Allergi Danmarks Allergimærkning Asthma Allergy Nordic og Den Blå Krans er sat i verden for at hjælpe dig med at tage et trygt og aktivt valg i forhold til hudallergi. Vores mærke er din tryghed, både hvis du har hudallergi, eller hvis du ønsker at minimere risikoen for at udvikle hudallergi hos dig selv og din familie.

Høj faglighed bag hver eneste produktvurdering

Vores mærkning bygger på en høj faglighed og insisterende grundighed i vurderingen af produkter. I teamet bag allergimærkningen sidder dygtige specialister med en solid viden inden for toksikologi, sundhed, kemi, biologi og hudallergi. Desuden samarbejder vi løbende med hudlæger, forskere i både ind- og udland samt internationale foreninger for altid at være opdateret på den nyeste viden.

Når en producent ansøger om at bære vores mærker, laver vi en grundig gennemgang af samtlige indholdsstoffer i produktet. Vi undersøger også selve produktionsprocessen for at finde frem til evt. forureninger og anvendte kemikalier. Det gør vi for at sikre, at alt, i det endelige produkt, er vurderet i forhold til en allergirisiko. Lever et produkt ikke op til allergimærkningens krav, kan det ikke få vores mærker.

Ideen til allergimærket tog form hos foreningen Astma-Allergi Danmark i 1970’erne. Astma-Allergi Danmark er en demokratisk, medlemsbaseret forening og vi arbejder for et bedre liv for alle med allergi, høfeber, astma og eksem.

Husk Kemilex, når du vil finde allergimærkede produkter

Kemilex kan hjælpe dig med at finde produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Asthma Allergy Nordic og Den Blå Krans.

Du kan finde produkter i Kemilex her.

Tre forbund, én allergimærkning

Astma-Allergi Danmark har i mange år samarbejdet med Astma och Allergi förbundet i Sverige og Norges Astma- og Allergiforbund. I 2018 gik foreningerne sammen om et fælles allergimærke: Asthma Allergy Nordic. Med vores nordiske mærke ønsker vi at udnytte vores fælles viden og erfaring inden for allergimærkning og samtidig være et internationalt, troværdigt pejlemærke for den oplyste forbruger. Det fælles logo har den blå krans som bærende element, og produkter med Asthma Allergy Nordic, er vurderet efter de samme principper, som gælder for Den Blå Krans.


Du kan se Astma-Allergi Danmarks logo med den runde blå krans i begge vores allergimærker, Asthma Allergy Nordic og Den Blå Krans.