For producenter

Om os

Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic er en mærkningsordning under Astma-Allergi Danmark.

Astma-Allergi Danmark en medlemsdemokratisk patientforening og et interessefællesskab, som arbejder for, at alle berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Astma-Allergi Danmark taler medlemmernes sag på mange niveauer, og sammen med organisationer og myndigheder arbejder foreningen for at sætte allergi på dagsordenen. Foreningen bygger på faste vedtægter og en medlemsvalgt bestyrelse, hvoraf foreningens højeste myndighed er det årlige landsmøde. Til dagligt ledes foreningen af en direktør og en ledelsesgruppe, bestående af direktøren, en mærkningschef, kommunikationschef og rådgivningschef. Med vores forankring i Astma-Allergi Danmark, er vi en uvildig, stabil og sikker samarbejdspartner.

Astma-Allergi Danmark etablerede allergimærket i 1980’erne for at hjælpe foreningens medlemmer og de danske forbrugere til at træffe et oplyst, allergivenligt valg i en travl hverdag. Siden da er mærkningsordningen vokset til et solidt brand i Norden og resten af verden.

Med flere end 3.000 produkter repræsenteret i over 70 lande, er Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic et genkendeligt varemærke med høj troværdighed blandt både forbrugere og producenter.

Læs mere om Astma-Allergi Danmark her.

To mærker – én sag

Vores mærkningsordning omfatter to mærker: Den Blå Krans og Asthma-Allergy Nordic. Begge mærker repræsenterer et trygt, allergivenligt valg, der bygger på faglighed og uvildighed som garanti.

Den Blå Krans er det danske nationale mærke, som har eksisteret siden 1980’erne. Astma-Allergi Danmark har i mange år samarbejdet med de svenske og norske astma- og allergiforeninger, og i 2018 gik foreningerne sammen om et fælles allergimærke, Asthma Allergy Nordic. Produkter med Asthma Allergy Nordic er vurderet efter de samme kriterier, som bruges i allergimærket Den Blå Krans, og i mærkets logo ses Astma-Allergi Danmarks velkendte blå krans som bærende element.

Bag mærkerne sidder dygtige fageksperter, der har en solid viden inden for toksikologi, sundhed, kemi, biologi og hudallergi.

De to mærker bygger dermed på fælles værdier om uvildighed, troværdighed, der er forankret i en stærk faglighed.  Begge mærker sender et stærkt signal til forbrugeren om, at I som producenter handler ansvarligt og søger at mindske allergirisikoen for den enkelte.

Bliv erhvervsmedlem

Som erhvervsmedlem støtter I Astma-Allergi Danmarks arbejde. Erhvervsmedlemskab medfører ikke produktvurderinger og I kan ikke markedsføre jeres produkter med vores mærkning, men I kan vise jeres kunder, at I støtter op om foreningen og vores sag: en lettere hverdag for alle med allergi.

Læs mere her