Forbrugere

Eksisterende hudallergi

Hvis du allerede er allergisk over for ét eller flere stoffer, kan Astma-Allergi Danmarks Allergimærkning Asthma Allergy Nordic og Den Blå Krans være en hjælp i din hverdag.

I allergimærkningen stiller vi helt særlige krav om, at stoffer, der er kendt for at have en særlig risiko for at give hudallergi, ikke må være i produkter med vores mærkning. Vælger du produkter med vores mærke, kan du vide dig sikker på, at produktet udgør en minimal risiko for allergi. De allergimærkede produkter er samtidig med til at mindske risikoen for, at du som kontaktallergiker, udvikler allergi overfor nye stoffer.

Læs mere om allergimærkningen og vores krav her.

Med allergimærkningen gør vi din hverdag lettere. Se efter Astma-Allergi Danmarks Allergimærkning Asthma Allergy Nordic og Den Blå Krans, så slipper du for at gennemgå etiketten, hver gang du skal vælge dine hverdagsprodukter. Du kan samtidig bruge Astma-Allergi Danmarks digitale leksikon, Kemilex, til at søge efter produkter med Asthma Allergy Nordic og Den Blå Krans. I appen kan du desuden se vurderinger af en lang række ingrediensers allergirisiko og finde produkter uden bestemte indholdsstoffer. Det kan være nyttigt, hvis du har allergi overfor et stof, som der sjældent ses allergi over for, og som derfor tillades i produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Asthma Allergy Nordic og Den Blå Krans.

Søg i vores leksikon Kemilex her.

Hvis du reagerer på et produkt

Selvom vi vurderer alle indholdsstoffer i de produkter, vi mærker, kan vi desværre ikke fjerne risikoen for allergiske reaktioner helt. Nogle er særligt sensitive og får hudallergi over for stoffer, som man normalt ikke ser allergi overfor. Får du udslæt eller rødmen af et produkt, er det altid en god idé at stoppe med at bruge produktet og eventuelt kontakte din læge, hvis problemet fortsætter.

Vi vil altid gerne høre fra dig, hvis du har fået en reaktion på et produkt med Astma-Allergi Danmarks Allergimærkning Asthma Allergy Nordic og Den Blå Krans, så vi kan undersøge produktet og kontakte producenten. 

Har du brug for rådgivning?

Allergimærkningen er en del af Astma-Allergi Danmark, der bl.a. arbejder for at gøre livet lettere for dig med hudallergi. Du er altid velkommen til at ringe til vores rådgivning, hvis du har spørgsmål angående dine symptomer eller din behandling – og som medlem kan du booke tid til rådgivning, når det passer dig.

Kontakt vores rådgivning på tlf. 43 43 42 99.